Известие

Collapse
No announcement yet.

Цена на картер 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Цена на картер 155

Колеги интересувам се колко вървят катерите за алфа 155 2.0 16в?
    Алфичка 155 1.6 16в Много си я обичам

Нов е много скъп,нещо от порядъка на 600 лв.,втора ръка незнам,но около 150-200лв.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако е същия като моя - алуминиев около 200-250 втора ръка, нов не знам.
      И аз трябва да го правя, че сълзи. Така я взех, с лоша заварка.
      sigpicex
      147Q2
      300bhp/606nm
      Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро
        Ако е същия като моя - алуминиев около 200-250 втора ръка, нов не знам.
        И аз трябва да го правя, че сълзи. Така я взех, с лоша заварка.
        Ти знаеш къде да отидеш ,а ремонта на картера
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

.

доворя за алуминиев каретр.аз също си мислех че трудно се сваля ,но се хванах и сам си го свалих.има малко ебанлъци (нормално за нашите коли).
          при свалянето обърнете внимание на следното:има 2 скрити болта между двигателя и скоростната кутия,бърка се с много далго рамо ,но не става с шлицова гидория защото опира в маховика трябва стези обикновените ключета но дългите.също така има еди болт който държи тампона на дългата полуоска(висящ лагер ли е незнам точно)та картера има едни уши в които влиза този болт.фактически този там тампон се държи за картера.огледайте добре дали сте развили всички други болтчета преди да напъвате да одлепяте картера защото лесно се чупят ушенцата коита са за тази цел.не издържат ако има забравен болт.обърнете внимание и на болтоветв които захващат картера за скоростната кутия те поне се виждат.като го одлепите картера не излиза ако не се свали човката на маслената помпа (незнам как се казва този детаил),ше го видите това което засмуква маслото ,има цедка отдолу.в общи линии не е трудно аз сам се справих в домашни условия на канал.при слагането изчистете добре стария силикон и почистете картера и блока с спирт за да може новия силикон да залепне както трябва.препоръчвам силикон "дирков" на" ел ринг",първия път взех оригинален з а картера не върши работа ,този е сив на цвят в червена тубичка .успех с ремонта .

Comment

Първоначално публикувано от Mury
            Ти знаеш къде да отидеш ,а ремонта на картера
            Знам, знам. Аз вече съм се абонирал.
            sigpicex
            147Q2
            300bhp/606nm
            Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Колега xaxobg,да неби да си спукал картера на едно кръстовище в кв.Орландовци "София".Днес един колега от работата ми каза,че вчера там пред него на един човек със 155-ца му се е спукал картера,благодарение на паветата.
              Alfa Romeo 155 2.0 16v TS

Comment

Не не. Не съм бил аз колега.
                Алфичка 155 1.6 16в Много си я обичам

Comment

Re: Цена на картер 155

Първоначално публикувано от xaxobg
                  Колеги интересувам се колко вървят катерите за алфа 155 2.0 16в?
                  Моя ми излезе 200лв. ама проблема не е в цената а в намирането точно за тоя двигател. Сега полжението може да се е подобрило ама аз го търсих три месеца под дърво и камък.
                  Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Working...
                  X